';
Image
Thomas Meesters
Podoloog
Image
Elke De Bondt
Medisch pedicure
ALGEMEEN

Podologie Thomas Meesters

Voor klachten van voeten tot nek. We werken vanuit de fundamenten van je lichaam om de functie en klachten te verbeteren.

Podologie is een ruim en gevarieerd paramedisch beroep. 

1. Mensen met klachten aan voeten, knieën, heupen, lage rug en zelfs hoge rug en nek in specifieke gevallen kunnen goed geholpen worden door een podoloog. Vanuit de basis kijken we naar de stand en functie van uw lichaam. De afwijkende paramaters gaan we dan aan de hand van één of meerdere therapieën aanpakken. Denk hierbij in de eerste plaats aan zooltherapie, orthoplastie (silicone teenstukjes), manuele therapie en dry-needling.

2. Daarnaast behandelt een podoloog ook likdoorns, ingegroeide teennagels en onychomycose (kalknagels). In de eerste plaats gaan we deze behandelen door het verwijderen van de boosdoener. Daarna gaan we op zoek naar de oorzaak van deze klachten en gaan we ook dit aanpakken. Wist je dat je een ingregroeide teennagel kqnn krijgen door een te hoge spanning van je kuitspieren? 

3. Wielrenners en wielertoeristen hebben vaak klachten aan lage rug, knieën en voeten. De biomechanica bij wielrennen is helemaal anders dan bij wandelen. Zolen voor bij het wielrennen vereisen dan ook totaal andere eigenschappen. Hiervoor is er de mogelijkheid om carbonnen wielerzolen te laten vervaardigen, die over de harde rigiditeit beschikken zoals een wielerschoen. Deze zolen hebben een relatief zachte bovenlaag voor een ideale pasvorm. 

4. Diabetespatiënten hebben een verhoogde risico op voetklachten. Daarom speelt de podoloog ook hierbij een crusiale rol. Dit gaat dan over (gedeeltelijke) vergoede voetzorg  en preventieve onderzoeken. Zowel patiënten die een zorgtrajectcontract (coventie) hebben als mensen in een zorgmodel (voorschrift van de huisarts) kunnen twee keer per jaar een voetonderzoek door een podoloog laten uitvoeren met een (gedeeltelijken)vergoeding. Daarnaast betalen sommige mutualiteiten tot €5 per voetbehandeling bij een podoloog terug. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit.

Deelspecialisatie Sportpodologie: Aansluitend aan mijn reguliere opleiding tot podoloog ben ik in 2016 meteen gestart aan de enige erkende bachelor na bachelor opleiding tot sportpodotherapeut (Nederland) aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. In deze opleiding wordt de nadruk gelegd op het begrijpen van de verschillende specifieke sporteigenschappen en de persoon als een volledige keten te bekijken in de desbetreffende sport. Hierdoor zijn sporters van alle niveaus met klachten aan het juiste adres bij mij. 

Medisch pedicure/gespecialiseerd voetverzorger Elke De Bondt

De medische pedicure of gespecialiseerd voetverzorger houdt zich bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Voeten dragen ons een hele leven lang. Heel vaak worden ze helaas vergeten en pas bij pijnlijke voeten, het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt wordt er pas hulp ingeroepen.

Likdoorns, ingegroeide teennagels, eeltplekken, kalk- en schimmelnagels of infecties aan de voeten kan iedereen overkomen.

Helaas zijn er veel mensen die deze klachten niet laten behandelen, wat in veel gevallen leidt tot ergere klachten en pijn bij het lopen of dragen van schoenen. Door de gespecialiseerde voetverzorging kunnen pijnlijke voeten worden voorkomen en wordt het voetprobleem behandeld precies waar het schoentje knelt.

CONSULTATIES

Consult podoloog: 

Een eerste onderzoek duurt afhankelijk van de klachten tussen de 30 en de 60 minuten.
Controle afspraken duren gemiddeld 20 min.
Voetbehandelingen (likdoorn verwijderen, nagelverzorging, ingegroeide teennagels) duren gemiddeld 30min.
Huisbezoek mogelijk na verwijzing van de huisarts. (toeslag €10)

Consult medisch pedicure:

duur 45 minuten:

– Warm voetbad
– Knippen en vijlen van de nagels
– Verdunnen van de nagels met gebruik van freestoestel indien nodig
– Verzorging van de nagelriemen en nagelwallen
– Verwijderen van eelt, likdoorns en behandeling van kloven
– Behandeling van ingegroeide nagels
– Aanbrengen van een verzorgende crème

BEREIKBAARHEID

Voor de contactgegevens klik hier

EXTRA

Voor podologie en medische pedicure bestaat er in bepaalde gevallen terugbetaling vanuit de mutualiteiten, vraag dit zeker na!