';
Image
Inne Onsia
Kinesist
Image
Elien Lembrechts
Kinesiste
ALGEMEEN

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘behandelen door bewegen’. Maar in feite houdt die term veel meer in. Met alle beschikbare middelen proberen kinesitherapeuten de capaciteiten van de patiënt te optimaliseren: het opnieuw leren lopen na een ongeval, specifieke ademhalingstechnieken aanleren om een hart- en/of longpatiënt een meer comfortabel bestaan te bieden, voorbereiden en begeleiden van bevallingen … Dit is maar een greep uit het brede gamma van de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Die waaier van taken breidt nog dagelijks uit en vereist een continue follow-up en een kritische geest. Kinesitherapie is in feite zoals het leven zelf, voortdurend in beweging!

DEELSPECIALISATIE

Deelspecialisatie Inne Onsia

 • Lymfedrainage: Naast de algemene kinesitherapie doet Inne ook lymfedrainage ad modum Vodder. De manuele lymfedrainage is een zeer zachte massagevorm die de doorstroming van lymfevocht in ons lymfestelsel stimuleert. Lymfedrainage wordt oa. aangewend voor klachten van oedeem, lokale vochtophoping na bv. een klieruitruiming of radiotherapie. Aangezien wij als mens ongeveer 70% water zijn, heeft lymfedrainage ook invloed op tal van lichaamsfuncties. Zij maakt enkel gebruik van manuele technieken, ev. aangevuld met taping, oefentherapie, zwachtelen, steunkous, ..

Deelspecialisaties Elien Lembrechts:

 • Manuele therapie & sportkinesitherapie: Manuele therapie is een behandelingswijze gebaseerd op manuele technieken waarbij gewrichten worden gemobiliseerd of gemanipuleerd. Daarnaast worden ook specifieke technieken gehanteerd in functie van het spierpeesapparaat. Manuele therapie wordt vaak gebruikt om bepaalde lichaamsreacties te dempen. Sportkinesitherapie vult manuele therapie aan om een langdurige symptoomverbetering te bereiken. Bewegingen en/of oefeningen worden uitgevoerd om de capaciteit van het herstellend weefsel te verbeteren. Deze oefeningen worden specifiek in samenspraak met en voor u geselecteerd zodat een verbeterde weerbaarheid en zelfredzaamheid van uw lichaam verkregen wordt.
 • Sporttaping en kinesiotaping: Sporttaping is een aanvullende behandelmethode gericht op musculoskeletale aandoeningen (problemen van het spier-, pees- en gewrichtsstelsel). Een gekwetste structuur kan indien nodig beschermd worden zodat de kans op herval tijdens sporthervatting (gedurende de revalidatie) verkleint. Hierdoor wordt het herstel ondersteund. Kinesiotaping heeft verschillende functies. Deze taping kan zorgen voor pijndemping, steun geven aan spieren en gewrichten, weefsels en gewrichten corrigeren dmv feedback en oedeem verminderen.
CONSULTATIES

De consultaties zijn specifiek en individueel ingevuld maar duren gemiddeld 30 minuten. De consultaties worden deels terugbetaald door het ziekenfonds bij het voorleggen van een geldig doktersvoorschrift.

Opmerking:

Inne Onsia werkt geconventioneerd

Elien Lembrechts werkt gedeconventioneerd en hanteert de volgende tarieven:

 • Courante pathologie
  • Eerste sessie: 45 minuten – 27 euro (+ 6 euro dossierkost)
  • Sessie 2 tot 9: 30 minuten – 27 euro
 • Huisbezoek (indien noodzakelijk): + 3 euro verplaatsingsvergoeding
 • Bij andere pathologieën: 45 minuten – eerste sessie +35 euro dossierkost
INDICATIES

Inne Onsia:

 • Algemene klachten van het bewegingsapparaat en  rug- en nekklachten.
 • Oedeem/vochtophoping in arm/hand/been/…  na bv.klieruitruiming.

Elien Lembrechts: 

 • Algemene klachten aan het bewegingsapparaat: Rug- en nekklachten, gewrichtsklachten, spier- en peesaandoeningen en sportletsels
 • Pre- en post-operatief
 • Persisterende pijnklachten en chronische aandoeningen
BEREIKBAARHEID

Inne Onsia:
Voor contactgegevens: klik hier
Aanwezig in de praktijk: dinsdag 8-17u, vrijdag 8-12u.

Elien Lembrechts:
Voor contactgegevens: klik hier
Aanwezig in de praktijk: dinsdag 8-22u, vrijdag 8-17u.

Consultatie enkel op afspraak via de agenda online, telefonisch of e-mail. Afspraken dienen minstens 24u op voorhand verzet of geannuleerd te worden.
Bij laattijdig afzeggen kan deze afspraak aangerekend worden.

EXTRA

Gelieve mee te brengen: klevertje mutualiteit, voorschrift van de verwijzende arts, eventueel aanvullend diagnostisch onderzoek (rx, echo, lymfe scintigrafie,..) 

Gelieve een handdoek mee te nemen