';

KINESITHERAPIE

Maak kennis met ons multidisciplinair team.
Image
Inne Onsia
Kinesist
Image
Ann Cornelissen
Kinder Kinesist - start september 2018
ALGEMEEN

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘behandelen door bewegen’. Maar in feite houdt die term veel meer in. Met alle beschikbare middelen proberen kinesitherapeuten de capaciteiten van de patiënt te optimaliseren: het opnieuw leren lopen na een ongeval, specifieke ademhalingstechnieken aanleren om een hart- en/of longpatiënt een meer comfortabel bestaan te bieden, voorbereiden en begeleiden van bevallingen … Dit is maar een greep uit het brede gamma van de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Die waaier van taken breidt nog dagelijks uit en vereist een continue follow-up en een kritische geest. Kinesitherapie is in feite zoals het leven zelf, voortdurend in beweging!

DEELSPECIALISATIE

Deelspecialisatie Inne Onsia

  • Lymfedrainage: Naast de algemene kinesitherapie doet Inne ook lymfedrainage ad modum Vodder. De manuele lymfedrainage is een zeer zachte massagevorm die de doorstroming van lymfevocht in ons lymfestelsel stimuleert. Lymfedrainage wordt oa. aangewend voor klachten van oedeem, lokale vochtophoping na bv. een klieruitruiming of radiotherapie. Aangezien wij als mens ongeveer 70% water zijn, heeft lymfedrainage ook invloed op tal van lichaamsfuncties. Zij maakt enkel gebruik van manuele technieken, ev. aangevuld met taping, oefentherapie, zwachtelen, steunkous, ..

Deelspecialisatie Ann Cornelissen

  • Kinderkinesitherapie: Via kinesitherapie en coaching worden kinderen bij Ann Cornelissen begeleid voor allerhande klachten. Afhankelijk van de klacht zal de vorm van therapie wisselend zijn. Soms individueel, soms met de ouders. Via beweging, actief of passief, of eerder via tekenen en spelletjes.
CONSULTATIES

De consultaties zijn specifiek en individueel ingevuld maar duren gemiddeld 30 minuten. De consultaties worden deels terugbetaald door het ziekenfonds bij het voorleggen van een geldig doktersvoorschrift.

INDICATIES

Inne Onsia:

*  Algemene klachten van het bewegingsapparaat en  rug- en nekklachten.
*  Oedeem/vochtophoping in arm/hand/been/…  na bv.klieruitruiming.

Ann Cornelissen: 

Kinderen met de volgende klachten kunnen bij haar terecht:
* Motorische -, Neurologische -, Orthopedische – problemen
* Long- en Neus- Keel- Oor- problemen
* Leerproblemen
* Gedragsproblemen
* Slaap -, Eet- , Ontspanningsproblemen
* Depressiviteit, Traumaverwerking
* ASS, AD(H)D, HSP, DCD, Hoog- en Minder Hoog Begaafdheid

BEREIKBAARHEID

Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren, telefoonnummers zie contact.

Inne Onsia:
Voor contactgegevens: klik hier
Aanwezig in de praktijk: dinsdag 8-17u, vrijdag 8-12u.

Ann Cornelissen:
Vanaf september 2018

EXTRA

Gelieve mee te brengen: klevertje mutualiteit, voorschrift van de verwijzende arts, eventueel aanvullend diagnostisch onderzoek (rx, echo, lymfe scintigrafie,..) 

Gelieve bij Inne Onsia ook een handdoek mee te nemen